Arboç

Espècie: Arbutus unedo
Gènere: Arbutus
Familia: ERICACEAE

SONY DSC

L’arboç (Arbutus unedo), alborç o madroño (cast) és un arbre de baixa estatura típic de boscos perennifolis, de distribució mediterrània. No obstant, cal remarcar que també es troba present a certes regions d’Irlanda des de fa milers d’anys.

De cara a la seua floració, a la tardor,  és quan aquest es fa més fàcil de reconeixer als nostres ulls, llavors presenta els fruits que reben el mateix nom que l’arbre: l’arboç o alborç. Es tracta de fruits comestibles amb un bon sabor, amb un aspecte berrugós per fora però tendres i granuloses per dins. Es diu que té la capacitat d’emborratxar a les persones degut a que quan es troba per madurar conté una considerable quantitat d’etanol.

SONY DSC

Mentre apareixen aquestos, podem observar la seua floració, que es disposa en raïm presentant  unes floretes acampanades que es coloreixen entre el blanc i el verd. D’altra banda, les fulles són de tipus lanceolar, amb el marge uniforme i serrat, de color verd obscur  i de forta consistència.

SONY DSC

SONY DSC

Peu de foto: Detalls de les parts de l'arboç
Fotografies de: Àngel Llopis Puig
fs-cubes  Torna al mapa general dels catàlegs!
fs-paper  Torna a la pàgina principal!
Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: