Cebollí

Nom científic: Asphodelus fistulosus
Gènere: Asphodelus
Familia: XANTHORRHOEACEAE

El cebollí (Asphodelus fistulosus), porrassí o gamoncillo (cast) és una herbàcia originària de la regió mediterrània, que ha estat propagada arreu del món, sent ecològicament nociva en alguns països com Mèxic i Estats Units. Ens la podem trobar bàsicament als marges dels camins i als camps, amb una floració ben curta durant la primavera.

IMG_2729
Peu de foto: Aspecte del cebollí
Fotografia de: Àngel Llopis Puig

fna26-030Les fulles, que nàixen des de la base de la planta, ens fan recordar a les fulles de la planta de la ceba, allargades i semicilindriques. A través de les fulles es desevolupa el tall, recorregut per multitud de flors en disposició de tipus panícula (composta de tipus racemós, formada per un eix amb branques que són ramificades de nou en raïm). Està formada per sis tèpals, amb un color blanquinós, per la qual a cada tèpal s’observa una franja de color marró clar que recorre tot l’eix d’aquesta. Quan apareix el fruit, es desprén la flor, quedant un fruit de tipus baia de color marró.

Peu de foto: Morfologia del cebollí
Fotografia de: eflora.com
fs-cubes  Torna al mapa virtual dels catàlegs!
fs-paper  Torna a la pàgina principal!
Anuncios

One Comment

Add yours →

  1. javier sendra bertomeu abril 25, 2015 — 11:46 am

    Vos escric estes paraules per a donar-vos la enhorabona per el vostre treball, i espere que seguiu donat a conèixer la nostra flora, i si vos es útil aquesta foto seria una alegria poder ajudar-vos encara que supose la tindreu ja, una abrasada i continueu axis

    Raimet de pastor

    Date: Thu, 23 Apr 2015 10:16:17 +0000 To: javipek@outlook.com

    Me gusta

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: