Margalló

Espècie: Chamaerops humilis
Gènere: Chamaerops
Familia: ARECACEAE

El margalló (Chamaerops humilis), bargalló o palmito (cast), és una palmera propiament típica del territori mediterrani, trobant-se pràcticament a tots els països que comprenen el litoral mediterrani. Podem apreciar-lo a les nostres muntanyes, però conforme ens anem allunyant de la costa cada vegada ens serà menys freqüent.

Chamaerops

Peu de foto: Fulles palmades del margalló.
Fotografia de: Àngel Llopis Puig

La seua forma de palmera i el seu port baix ens ajuden a identificar-lo fàcilment. El seu tronc columnar quasi sempre és de baixa estatura i a més té les fulles palmades i grosses, en forma de ventall, amb pecíols proveïts d’espines. La seua floració groguenca es distribueix en disposició de raïm, del qual neixen fruits semblants als dàtils.

També cal saber que és l’unica espècie dins del seu gènere, Chamaerops, així com també és l’unica palmera autòctona d’Europa. Una de les qualitats més destacables del margalló és la seua relació amb el foc: és experta en rebrotar amb certa facilitat després d’un incendi (piròfita).

fs-cubes  Torna al mapa general dels catàlegs!
fs-paper  Torna a la pàgina principal!
Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: