Bufalaga

Espècie:  Thymelaea hirsuta
Gènere: Thymelaea
Familia: THYMELAEACEAE (si senyors, s'escriu d'aquesta manera)

La bufalaga (Thymelaea hirsuta), pala marina o bolaga (cast) és un arbust perenne que es distrubuix per tot arreu, normalment en hàbitats com la garriga, semidesèrtics, o litorals dunars. Té un aspecte decaigut i quasi marcit; no obstant és una planta molt ben adaptada als climes àrids. En general és una mata frondosa, molt ramificada, de poca altura.

SONY DSC

Peu de foto: tall de bufalaga en floració
Fotografia de: Àngel Llopis Puig

La descripció de les seues parts és molt característica: les seues fulles són diminutes i gruixides, disposades en fileres arreu de tota la rama, tapissant per complet totes les rames amb un color verdós i brillant. Les seues flors són diminutes, piloses per fora i brillants per dins, d’un color groguenc i situades en inflorescències al llarg del tall.

Com a curiositat, es tracta d’una espècie altament tòxica, el suau contacte ja pot produir en algunes persones grans reaccions al·lèrgiques; inclús es sap que algun dels seus components són cancerígens.

SONY DSCPeu de foto: detall de les fulles de bufalaga
Fotografia de: Àngel Llopis Puig
fs-cubes  Torna al mapa general dels catàlegs!
fs-paper  Torna a la pàgina principal!
Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: