Estepa blanca

Espècie: Cistus albidus
Gènere: Cistus
Familia: CISTACEAE

L’estepa blanca (Cistus albidus) o jara clara (cast) és un arbust llenyós de distribució mediterrània-occidental. És l’estepa amb més representació a la nostra comarca, en comparació amb les altres espècies del gènere Cistus.

Cistus albidus

Peu de foto: Estepa blanca en floració
Fotografia de: Àngel Llopis Puig

Les seues fulles, de color verd grisós, cobertes de pelets blanquinosos i amb una forma ovada o lanceolada, desprenen un aroma ben característic. Les seues flors són molt vistoses, amb 5 pètals d’un color rosa intens (amb una textura de paper arrugat) i amb els extrems basals groguens, on es troben en contacte amb els estams, ataronjats. La seua època de floració es troba a finals de la primavera (maig-juny), on, si no es produeix fecundació externa d’altres plantes, es desprén ràpidament dels nomenats petals, tanca el seu calze i s’autopol·linitza la pròpia planta.

L’aspecte blanquinós que tenen branques i fulles es degut al toment, que són uns pelets blancs i suaus, que recobreixen l’epidermis en algunes plantes: per aquesta raó s’anomena estepa ‘blanca’ a aquesta espècie.

Cistus_albidus_hoja

Peu de foto: Toment a les fulles de l'estepa blanca
Fotografia de: Mª Felisa Puche (Punt Verd. Itineraris del Campus de Burjassot)
fs-cubes  Torna al mapa general dels catàlegs!
fs-paper  Torna a la pàgina principal!
 
Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: